Natjecanje MathOS cup

MathOS cup je ekipno natjecanje  iz matematike za učenika srednjih škola u organizaciji Udruge matematičara Osijek, Odjela za matematiku Sveučilišta u Osijeku i III. gimnazije Osijek.

Natjecanje će se odvijati u dva kruga tijekom kojih ekipe, koje se sastoje od tri učenika istoga razreda, rješavaju ukupno 10 zadataka. Prvi krug natjecanja održat će se online 21. siječnja 2022. godine. Prvih pet najuspješnijih ekipa iz svake kategorije, odnosno razreda, bit će pozvane u drugi krug natjecanja koji će se održati uživo na Odjelu za matematiku Sveučilišta u Osijeku 8. travnja 2022. godine.

Svim sudionicima drugoga kruga MathOS cup-a Odjel za matematiku Sveučilišta u Osijeku u okviru bodovanja posebnih postignuća priznaje maksimalni broj bodova za upis na Preddiplomski studij Matematika te Preddiplomski studij Matematika i računarstvo.

Ekipe na natjecanje prijavljuje nastavnik mentor putem prijavnoga obrasca najkasnije do 14. siječnja 2022. godine. Svi detalji natjecanja i sadržaji obuhvaćeni natjecanjem nalaze se na sljedećoj poveznici: MathOS cup – Udruga matematičara Osijek (unios.hr)