MathOS cup

U petak 8. travnja 2022. od 10:00 na Odjelu za matematiku održava se drugi krug ekipnog, dinamičnog matematičkog natjecanja MathOS cup učenika srednjih škola u organizaciji Udruge matematičara Osijek, Odjela za matematiku Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku i III. gimnazije Osijek. Proglašenje konačnih rezultata održat će se u 13:30 u Dvorani 1 Odjela za matematiku. Za svaki razred dodijelit će se pehari i priznanja, kao i titule: zlatni mathOS legesrebrni mathOS lege te brončani mathOS lege.

Na drugi krug natjecanja, temeljem uspjeha u prvom krugu pozvano je preko 80 učenika srednjih škola (III. gimnazija, Osijek; Tehnička i prirodoslovna gimnazija, Osijek; Isusovačka klasična gimnazija, Osijek; Srednja škola Izidora Kršnjavog, Našice; Gimnazija Matije Antuna Reljkovića, Vinkovci; Gimnazija Bjelovar; Gimnazije Sesevete; XV. gimnazija, Zagreb; Gimnazija Matija Mesić, Slavonski Brod; Gimnazija Virovitica).

Ovo natjecanje odvija se u dva kruga tijekom kojih ekipe od tri učenika istoga razreda, rješavaju ukupno 10 zadataka. Prvi krug natjecanja održao se online 21. siječnja 2022. u 10 sati, dok se drugi krug za najuspješnije ekipe iz svake kategorije, odnosno razreda održava uživo na Odjelu za matematiku Sveučilišta u Osijeku 8. travnja 2022.