MathOS cup – poziv za prijavu

MathOS cup je ekipno, dinamično i potpuno drugačije matematičko natjecanje učenika srednjih škola u organizaciji Udruge matematičara Osijek, Odjela za matematiku Sveučilišta u Osijeku i III. gimnazije Osijek.

Natjecanje će se odvijati u dva kruga tijekom kojih ekipe, koje se sastoje od tri učenika istoga razreda, rješavaju ukupno 10 zadataka. Prvi krug natjecanja održat će se online 21. siječnja 2022. u 10 sati. Prvih pet najuspješnijih ekipa iz svake kategorije, odnosno razreda, bit će pozvane u drugi krug natjecanja koji će se održati uživo na Odjelu za matematiku Sveučilišta u Osijeku 8. travnja 2022. u 10 sati.

Svim sudionicima drugoga kruga MathOS cupa Odjel za matematiku Sveučilišta u Osijeku u okviru bodovanja posebnih postignuća priznaje maksimalni broj bodova za upis na Preddiplomski studij Matematika te Preddiplomski studij Matematika i računarstvo.

Ekipe na natjecanje prijavljuje nastavnik mentor  putem prijavnog obrasca najkasnije do 14. siječnja 2022. godine. Svi detalji natjecanja i sadržaji obuhvaćeni natjecanjem se nalaze na poveznici: http://umo.mathos.unios.hr/mathos-cup/

Pozivamo profesore i učenike da se prijave na natjecanje!